Петък, 09 Март 2018 19:43

OctoFrost: Как да постигнем първо качество замразени малини

Един от продуктите, който е най-голямо предизвикателство за индивидуалното бързо замръзяване (IQF – Individual Quick Freezing) са малините. Малините са деликатен безкостилков плод с особености, които ги правят крехки и трошливи по време на замръзяващия процес.

Има някои основни аспекти, които производителите, занимаващи се с IQF замръзяване на малини трябва да имат предвид при индивидуалното замръзяване на този многообичан безкостилков плод за постигане на оптимални резултати.

Първата стъпка за постигане на отлично индивидуално бързо замръзяване е суровият материал:

Качеството на суровите малини, които отиват в IQF тунелния фризер е много важно. Презрелите малини могат да са прекалено крехки и да бъдат лесно повредени. В допълнение към това, начинът, по който малините са събрани е от голяма важност. Малините, които са машинно обрани са обикновено повредени в по-голяма степен от тези обрани на ръка. А ако вали по време на сезона за събиране на реколтата, тогава предизвикателството е по-голямо.

Втората стъпка за оптимално IQF замръзяване на малини е процесът на предварителната обработка.

Препоръчително е малините да са предварително охладени в камери с температура между 5 0C и 8 0C. Понякога малините са вече измити и напръскани с хлор.

Третата стъпка за постигане на оптимални резултати при IQF замръзяване на малини е избирането на подходящо оборудване.

В наши дни, когато става въпрос за оборудване за замръзяване, има много опции и възможности, и поради тази причина често малинопроизводителите се затрудняват в избора между различни IQF оборудвания.

Тунелният фризер OctoFrost IQF е единственото съоръжение за замръзяване, което е показало отлични резултати при замръзяването на дори и презрели малини. В сравнение с традиционния IQF лентов фризер, OctoFrost прозивежда по-голям процент на първокласни малини и в резултат предотвратява трошенето.

Българска асоциация на
малинопроизводителите
и ягодоплодните

www.bam-bg.com

Обслужващ екип

Регистрация

iro2018registration@bam-bg.com

Настаняване и Транспорт

office@eventdesignbg.com

Реклама и PR

office@artstudiobm.com

Организационен комитет

iro2018registration@bam-bg.com

 

11-та световна конференция на малинопроизводителите
България, 6-9 май 2018
© 2017-2018

Please publish modules in offcanvas position.