Четвъртък, 12 Април 2018 00:05

Комбайн за бране на малини и рози ще бъде представен на Международното изложение на 7 май 2018

Иновационен кобайн за бране на малини и рози ще бъде представен за първи път по време на Международното изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните 2018 на 7 май 2018 г. във Велико Търново.

Надредовият комбайн работи, като разтърсва малиновите храстите така, че само зрелият плод пада и се улавя в множество подложни плоскости и транспортна линия, която транспортира плодовете направо в касетки, като преди това са били почистени от мощни въздушни вентилатори. Този модел е показал най-висок добив при най-ниски експлоатационни разходи както при малини и ягодоплодни, така и при рози.

Споделянето на опит и нови технологии са едни от ключовите цели на събитието. В рамките на международното изложение, което ще се проведе от 6 до 8 май, ще бъдат представени още интересни разработки, сред тях – технологии за прилагането на студена плазма, кати йона и ани йона вода; ревитализирана вода за борба с болести и неприятели по ягодоплодните; технологии за превенция на норо вирусите, хепатит А, салмонела.

„Много е важно бенефициентите по мярка 4.2 да си сверят часовниците със световните тенденции, за да не се окаже, че отново сме изостанали с иновации. Международното изложение, заедно с конференцията ще представят най-новите разработки в бранша. Към момента имаме регистрирани участници от 18 страни“, коментираха от Българската асоциация на малинопроизводители и ягодоплодните (БАМ-Я).

На форума ще бъде показана и новата разработка за борба с многогодишни плевели вътре в реда – Агро снайпер, както и други иновативни технологии за отглеждане, растителна защита, торене, прибиране, сортиране, замразяване и съхранение на ягодоплодни.

 

източник и снимка: Фермер.БГ

Българска асоциация на
малинопроизводителите
и ягодоплодните

www.bam-bg.com

Обслужващ екип

Регистрация

iro2018registration@bam-bg.com

Настаняване и Транспорт

office@eventdesignbg.com

Реклама и PR

office@artstudiobm.com

Организационен комитет

iro2018registration@bam-bg.com

 

11-та световна конференция на малинопроизводителите
България, 6-9 май 2018
© 2017-2018